
Špageti bologneze
Sastojci
za 4 osobe
UMAK BOLOGNEZE
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
1 i pol tetrapak pasirane rajčice (od 500 ml)
1/2 žličice soli
1 žličice vegete
1 češanj češnjaka
origano, bosiljak, biber, peršin
1 mala žličica gustina
500 g Tjestenine Spaghetti Podravka
Priprema
1.
špagete skuhati u slanoj vodi. kad su kuhane ocijediti ih
2.
luk očistiti i narezati na što sitnije komadiće (ja ga bacim u multipraktik)
3.
luk staviti dinstati na maslinovom ulju, posoliti ga
4.
kad luk postane staklast, dodati meso i dinstati ga
5.
nakon desetak minuta kad meso više nije sljepljeno skupa, dodati rajčicu i začine
6.
pustiti da se kuha 10 minuta
7.
u malo vode (manje od jednog decilitra) staviti žličicu gustina i staviti u umak, da se zgusne
8.
staviti skuhane špagete u tanur, preliti ih umakom
9.
poslužiti sa ribanim parmezanom
Posluživanje
Ja svog mesara obavezno tražim da mi samelje dvije trećine junetine i jednu svinjetine, te da mi meso dva puta samelje.