This image for Image Layouts addon

Špageti bologneze

Sastojci

za 4 osobe

UMAK BOLOGNEZE

500 g mljevenog mesa

2 glavice luka

1 i pol tetrapak pasirane rajčice (od 500 ml)

1/2 žličice soli

1 žličice vegete

1 češanj češnjaka

origano, bosiljak, biber, peršin

malo maslinovog ulja

1 mala žličica gustina

500 g Tjestenine Spaghetti Podravka

Priprema

1.

špagete skuhati u slanoj vodi. kad su kuhane ocijediti ih

2.

luk očistiti i narezati na što sitnije komadiće (ja ga bacim u multipraktik)

3.

luk staviti dinstati na maslinovom ulju, posoliti ga

4.

kad luk postane staklast, dodati meso i dinstati ga

5.

nakon desetak minuta kad meso više nije sljepljeno skupa, dodati rajčicu i začine

6.

pustiti da se kuha 10 minuta

7.

u malo vode (manje od jednog decilitra) staviti žličicu gustina i staviti u umak, da se zgusne

8.

staviti skuhane špagete u tanur, preliti ih umakom

9.

poslužiti sa ribanim parmezanom

Posluživanje

Ja svog mesara obavezno tražim da mi samelje dvije trećine junetine i jednu svinjetine, te da mi meso dva puta samelje.